Преди дни бе ударено военното летище Дягилево само на 50 километра

...
Преди дни бе ударено военното летище Дягилево само на 50 километра
Коментари Харесай

САЩ предупредиха Украйна след ударите край Москва: Не ви въоръжаваме, за да удряте в Русия

Преди дни бе ударено военното летище Дягилево единствено на 50 километра от Москва. 

Американските законодатели утвърдиха даването на най-малко 800 милиона $ спомагателна помощ на Украйна за сигурността ѝ през 2023 година. В същото време Вашингтон предизвести, че не предизвиква Киев да прави удари по цели в Русия.

Вашингтон " нито е насърчавал, нито е давал опция " на Украйна да нанася удари по цели в Русия, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, представен от Би Би Си, съобщи OFFnews.bg.

Той приказва малко откакто Москва упрекна Киев, че е направил набези с дронове против три съветски летища, две от които са на стотици километри от Украйна.

Украйна не е коментирала въпроса.

Руският президент Владимир Путин неведнъж е предупреждавал Съединени американски щати и техните съдружници да не минават " червени линии ", като доставят оръжия с отдалечен обхват на деяние на Украйна. Воденият от Съединени американски щати боен алианс на НАТО изключи даването на такива оръжия на Киев на фона на опасенията, че това може да докара до сериозна ескалация с въоръжената с нуклеарни оръжия Русия, която нахлу в Украйна на 24 февруари.

В понеделник бе обявено за две детонации на съветски летища в Рязанска и Саратовска област. На площадките се намират стратегически бомбардировачи, употребявани за осъществяване на постоянни ракетни офанзиви против сериозната енергийна инфраструктура на Украйна. Русия заяви, че във вторник е имало още едно нахлуване - в Курската област, която граничи с Украйна.

Explosions at two Russian air bases have focused attention on Ukraine’s efforts to develop longer-range combat drones. Retired Lt. Gen. Ben Hodges explains why this development could be significant in the war with Russia. Watch here:
— CNN (@CNN)
Последната ракетна офанзива на Русия против Украйна беше в понеделник, когато бяха изстреляни 70 ракети по цели в цялата страна. Четирима души са били убити, оповестиха локални чиновници.

В същото време, милиони хора Украйна са без електричество и течаща вода, което поражда опасения, че хората могат да умрат от хипотермия при минусовите температури.

На брифинг във вторник Блинкен упрекна Русия, че " се пробва да унищожи гражданската инфраструктура, която разрешава на хората да се отопляват, да имат вода, да имат електричество ".

Той съобщи, че Москва " трансформира зимата в оръжие ".

" Ние нито сме насърчавали, нито сме давали опция на украинците да нанасят удари на територията на Русия, само че значимото е да се разбере какво претърпяват украинците всеки ден с продължаващата съветска експанзия против страната им.

Той съобщи, че е твърдо решен да пази нуждата на украинците да разполагат с " оборудването, от което се нуждаят, с цел да се защитят, да защитят територията си, да защитят свободата си ".

В конференцията взе участие и американският министър на защитата Лойд Остин, който акцентира, че Съединени американски щати няма да попречат на Украйна да развие личен капацитет за удари с отдалечен обхват. " Краткият отговор е " не ". Абсолютно не вършим това ", сподели Остин в отговор на въпрос и добави, че Вашингтон към този момент е дал на Украйна повече от 19 милиарда $ помощ за обезпечаване на сигурността ѝ.

Още събития от вторник

Украинският президент Володимир Зеленски посети войските в източната част на Донецка област, където от седмици се водят яростни боеве.

Вечерта един човек е бил ранен при съветски удари в централно-източната част на Днепропетровска област, оповестиха локалните управляващи.

Поставени от Русия публични лица в град Донецк - следен от Москва от 2014 година - обявиха, че шестима души са починали при украински обстрел.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР